Mediq Sverige

Mer hållbara produkter för sjukvård

Care to care-logo i solken
Vi erbjuder ett mer hållbart alternativ

Care to Care Selection

Välkommen till Mediqs Care to Care-utbud, där höga krav på miljöansvar möter excellens inom hälsovårdsprodukter. På Mediq förstår vi vikten av att göra väl grundade och ansvarsfulla val som inte bara gynnar patienter och vårdgivare utan också bidrar till en hälsosammare planet. Det är därför vi har tagit fram en rad produkter som uppfyller våra hållbarhetskriterier.

 

Hållbarhetsstandard

Vårt Care to Care-val är resultatet av noggrann utvärdering och ett engagemang för transparens. Varje artikel i det här urvalet utvärderas noggrant av vårt team för att säkerställa att den uppfyller våra hållbarhetsstandarder som är baserade på målet att bli cirkulär 2050. Även om det fortfarande kan vara ett avlägset mål att uppnå full cirkularitet inom vården, tror vi starkt på att vidta åtgärder nu för att uppnå en mer hållbar framtid.

Kriterier för miljömärkning

Det är därför våra urvalskriterier för Care to Care har sina rötter i hållbarhetens 9 R: Överväg, vägra, minska, återanvänd, ersätt, laga, omskapa, återvinna och kompostera. För att ingå i Care to Care-valet måste produkterna: ha en miljömärkning, vara gjorda av återvunnet material eller biobaserat material; vara biologiskt nedbrytbar eller återanvändbar.

 

Mer hållbart alternativ

På Mediq brinner vi för att erbjuda mer hållbara alternativ utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Vårt Care to Care-utbud visar upp produkter från vår egen Mediq Own Brands (MOB)-portfölj, såväl som de från våra pålitliga partners som delar vårt engagemang för transparens och ansvarsskyldighet. Genom att välja från denna noggrant utvalda kollektion kan du vara säker på att du minskar din negativa påverkan på planeten samtidigt som du ger den bästa vården för dina patienter.

Rik på innovation

Vi förstår att hållbarhet är en resa och vi strävar kontinuerligt efter att förbättra och utöka vårt Care to Care-utbud. Vi samarbetar aktivt med leverantörer och tillverkare för att söka efter mer hållbara produkter och på så sätt siktar vi på att uppmuntra innovation inom vården. Vårt mål är att skapa en mer hållbar framtid genom att ge dig pålitliga och miljömedvetna val.  


Det ska vara enkelt att välja hållbart!

Vi inbjuder dig att gå med oss i vårt engagemang för att ta hand om både människor och planeten. Låt oss tillsammans göra skillnad genom hållbara hälsovårdsmetoder och bana väg för en hälsosammare framtid.

We embrace the nature - Now and for the future.