Mediq Sverige AB

Operationsrum och utrustning

Moderna operationsrum

Mediq är med hela vägen, från förpackningsmaterial till steriliseringsprocessen och in till operationssalen. Vi har ett brett sortiment till all opererande verksamhet. Allt från enkla kirurgiska ingrepp till mer avancerade kirurgiska ingrepp. Allmänkirurgi såväl som specialistkirurgi.

Vi har samlad expertis inom Trusystem operationsbord, Trulight operationslampor och undersökningslampor samt Truportpendlar. Alla från välkända Trumph Medical.

Vi är det smarta valet när det kommer till produkter inom området för kirurgi och intensivvård och kan tillhandahålla en helhetslösning för de moderna operationsrummen.


Operationsrum

Vi är experter inom operationsbord med tillbehör samt operationslampor, undersökningslampor och pendlar.

Vi har under en längre tid varit det smarta valet när det kommer till produkter inom området för kirurgi och intensivvård med produkter så som operationslampor, undersökningslampor, pendlar och operationsbord. Produkter från världsledande leverantörer kombinerat med vår mångåriga erfarenhet och stora kunskap inom området har gjort oss till en självklart partner till svensk sjukvård.

Infektionskontroll

Vi erbjuder framtidens produkter och tjänster inom området för Infection Control allt Från sterilcentral till enskilda produkter.

För att säkerställa en patientsäker sjukvård är det oerhört viktigt att man kan garantera en steril miljö för patienten ute på sjukhusen. Vi har mångårig erfarenhet kring desinfektionsapparatur och hur man ska arbeta med Disk och spoldesinfektor för bästa resultat. Tillsammans med våra globalt kända samarbetspartners kan vi skräddarsy lösningen som passar er verksamhet på bästa sätt.

Från komplett sterilcentral till enskilda maskiner.

Konstruktion

Tillsammans med vår partner HT Group är vi det självklara valet när det kommer till att bygga och leverera modulära operationssalar.

Att bygga modulära vårdbyggnader innebär att bygga för framtiden. En modulärt byggd vårdmiljö ser ut som en toppmodern vanlig miljö men har den stora fördelen att man med tiden kan justera layout och får en flexibilitet och en kostnadseffektiv lösning över tid.

Idag erbjuder vi även flertalet olika typer av vårdbyggnader så som renrum, badrum och olika typer av vårdmiljöer likt intensivvård och akutavdelningar.

Våra konstruktioner kan placeras i befintliga lokaler alternativt levereras i en modul utanför befintlig byggnad.

Vår kunskap inom området tillsammans med vår världsledande partner HT Group gör oss till en självklar partner när det kommer till att leverera framtidens smarta vårdbyggnader.

Operationsutrustning och tillbehör

Vi hjälper dig med smarta och funktionella produkter som håller vad de lovar såväl nu som i framtiden.

Produktsortimentet inkluderar  kirurgiska instrument, mikrokirurgiska produkter, hudstansar, hudkyretter och olika typer av skalpeller. Men även packskynken, sterilpåsar och handskar. Inom detta sortiment tillhandahåller vi starka varumärken som exempelvis Mölnlycke, 3M och AST samt våra exklusiva varumärken och partners Paramount, Sterisets, Medicon, Glorious, Wipak och Sempermed.

Inom operationsutrustning ingår även våra operationshandskar där vi är exklusiv distributör av Sempermeds operationshandskar i hela Norden. Det är de enda operationshandskarna som tillverkas och packas i Europa. Sempermeds sortiment är mycket brett, med både helt acceleratorfria handskar och standardhandskar i latex.

Vi erbjuder även ett brett sortiment av steriliseringsmaterial från exempelvis Wipak, Clinpak, Ahlström, Key Surgical och Interlock.

Utöver detta arbetar vi med även med olika typer av vagnar. Vår erfarenhet stannar inte vid produktkunskap utan innefattar även installation, service och utbildning. Vi jobbar med världsledande leverantörer som vi har långa relationer med. 

Vill du veta mer om produkterna kontakta oss gärna

smartphone icon

Martina Gustafsson - Produktspecialist operationsbord, lampor och pendlar

Tel: 0700 - 17 01 60

smartphone icon

Ann-Kristin Zandhoff - Produktspecialist operationsbord

Tel: 0700 07 91 14

smartphone icon

Annika Larsson - Produktchef instrument och förbrukningsmaterial

Tel: 031 - 388 90 61