Mediq Sverige AB

Mediq förvärvar Upviser

Mediq Sverige AB stärker sin marknadsposition genom  förvärv av UpViser Oy

Mediq expanderar i Norden med UpViser Oy förvärv

Mediq har förvärvat UpViser Oy, en framgångsrik finsk leverantör av kirurgiska, endoterapeutiska produkter med fokus på gastroenterologi, gynekologi, plastikkirurgi och urologi. Bland kunderna finns Nordens största sjukhus. Förvärvet av UpViser och dess dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge och Estland är ett viktigt steg i Mediqs strategi för att uppnå europeisk tillväxt inom sjukhuslösningar. UpViser är ett innovativt företag som stärker vår förmåga att tillföra mervärde till sjukvården och gör det möjligt för oss att accelerera vår tillväxt i Norden. ”Vi välkomnar UpVisers team av mycket kompetenta medarbetare till vår grupp" säger Mediqs CEO Christian Wojczewski.

Styrkor som kompletterar

Förvärvet kompletterar Mediqs Nordic Hospital Solutions-portfölj som syftar till att stödja vårdinrättningar och yrkesverksamma i att ge bästa möjliga vård. Det ger också tillgång till nya produktsegment som endoterapi. "Under årens lopp har UpViser byggt partnerskap med ledande leverantörer som Micro-Tech, Boston Scientific, Fujifilm, Wolf och Erbe. Vi är imponerade av deras meriter och anser att våra styrkor kompletterar och vår kultur gör UpViser och Mediq till en utmärkt kombination", säger Wojczewski.

Om UpViser 

UpViser Oy grundades 2008 i Vanda och är verksamt i hela Finland, Sverige, Norge och Danmark. Huvudkunderna är kirurgiska avdelningar med fokus på fyra nyckelområden: plastikkirurgi, urologi, gynekologi och gastroenterologi.