Mediq Sverige AB

Omvårdnad och vårdhygien

Produkter för alla hygienrum
Vårt erbjudande inom omvårdnad och vårdhygien

För en trygg vårdmiljö

Vårt breda sortiment inom omvårdnad och vårdhygien består av hygienprodukter inom personlig hygien, bädd och omvårdnad. Allt från högkvalitativa desinfektionsprodukter till produkter för personlig hygien och allmänna omvårdnadsprodukter. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi på Mediq erbjuda helhetslösningar för alla tänkbara vårdsituationer och vårdmiljöer som akutsjukvård, operation och primärvård.

Produkter för ett komplett hygienrum

Reception eller entré
Allmänna utrymmen som används inom omsorg ska vara anpassade till de hygienkrav som ställs på verksamheten enligt hälso- och sjukvårdslagen. Med våra rekommenderade lösningar skapar du en trygg och välkomnande miljö som uppskattas av både patienter, personal och besökare. Med t ex optimerad dispensplacering i hygienrummet, kan man öka användandet av handdesinfektion så att risken minskas för infektioner, smittspridning och korskontaminering - trygghet för alla!

Handhygienstation; Klinik- och undersökningsrum
En sjuksköterska eller undersköterska kommer i kontakt med många irriterande ämnen som kan framkalla allergi. Att tvätta händerna med tvål och vatten åtskilliga gånger om dagen kan skapa irritationer. 
Att använda rätt produkter och att smörja in med mjukgörande kräm flera gånger om dagen, kan vara avgörande för att skydda händerna.

Toalett - publik eller personal
Rätt komponenter och robusta hygiensystem är helt avgörande om du behöver kostnadseffektiva toalettutrymmen för hög besökstrafik och minimalt underhåll. Våra dispensrar för pappershanddukar och servetter kan hjälpa dig att kontrollera förbrukningen. Dessutom bidrar våra refillprodukter med hög kapacitet för tvål och papper till att ge konsekvent service utan att du behöver avsätta resurser till rengöring och underhåll.

Vill du veta mer om produkterna kontakta oss gärna

smartphone icon

Camilla Martínez, Produktchef

Tel: 031 - 388 90 84