Mediq Sverige AB

Integration och IT

Vi hjälper dig med bild- och integrationslösningar, mobila vårdstationer samt läkemedelshantering. Nedan finner du ett urval av våra produkter.

Bildhantering operationssalar

Bildhantering

Marknadsledande leverantör av bildhanteringslösningar för operationsrum.

Tillsammans med Barco och Caresyntax levererar vi en helt leverantörsoberoende bildhanteringsplattform som dessutom är helt flexibel. Det innebär att ni som sjukhus kan välja exakt vilka funktioner ni önskar. Allt från videokonferens, inspelning, integration av utrustning till fulla DICOM/PACS integrationer för att journalföra inspelat material för att nämna några funktioner.

Med tanke på att vi installerat över 100 system i svenska operationssalar har vi stor erfarenhet av att designa vår lösning så att den passar era krav.

Att kunna erbjuda världsledande innovationer från Caresyntax till vår lösning gör att det är ett smart val såväl idag som om fem år. Då vi med vår flexibla lösning kan addera innovationer och nya funktioner till er redan existerande lösning utan större ingrepp. Helt enkelt en lösning som aldrig blir gammal.
Qvident - bild- och videohantering för  framtidens operationssal

Qvident

Bild och videohantering för framtidens operationssal

Tillsammans med vår partner Caresyntax kan vi idag erbjuda en lösning för att hantera allt inspelat material i era operationssalar. Med Qvident får ni tillgång till ert inspelade material via ett intuitivt gränssnitt och du som operatör kan få tillgång oavsett om du sitter på ditt arbetsrum eller står med en Ipad i er föreläsningssal.

Enkelt att redigera filmer och foton.Skapa utbildningsmaterial och rapporter från ditt material. Journalför direkt de bilder och videos du vill spara. Ett axplock av funktioner som gör Qvident till en självklar partner i en modern operationssal.

Qvident är leverantörsoberoende och kan installeras som ett komplement till er redan existerande bildhanteringslösning oavsett om den kommer från oss eller någon annan.
Amis arbetstationer

AMIS

Nästa generations vagnar

AMiS är vagnkonceptet som har utvecklats tillsammans med kliniska experter. Tillsammans har vi under flera år levererat vagnar med lång livslängd, högsta kvalitet och som kan anpassas efter olika typer av behov.

Nu lanseras den nya serien av AMiS vagnar. Från den smidiga AMiS X som är en batteridriven vagn med över 12h batteritid, snabbladdning och med elektronisk höjdjustering till AMiS Pro som är en fullt integrerad klinisk arbetsstation. AMiS Pro ger möjlighet till läkemedelshantering, journalhantering, EKG och monitorering av vitalparametrar. Med hjälp av integrationen av läkemedelslådor till vagnarna, samt uppkoppling till sjukhusets journalsystem får man en spårbarhet av läkemedelsanvändningen till patient och minskar den administrativa bördan för personalen på avdelningen. Arbetsstationen har en hygienisk design och är helt fläktlös, i kombination med elektronisk höjdjustering är vår vagn det ergonomiska valet i vardagen. Exempel på olika lösningar för att ge spårbarhet och behörighet till läkemedelslådorna kan vara SITHS, pinkod eller mjukvarustyrda lås.

Det finns också ett stort utbud av tillbehör som enkelt kan kopplas på vagnen och underlätta arbetet på avdelningarna.

Gcx montering sjukhus

GCX monteringslösningar

Världsledande inom monteringslösningar för vården

Genom att fokusera specifikt på sjukvården har GCX kunnat utveckla en unik förståelse för samspelet mellan medicintekniska produkter, användare och vårdmiljöer. I samarbete mellan oss och GCX skapar vi produkter som används i praktiskt taget alla hälso- och sjukvårdsmiljöer för att ge säker positionering, rörlighet och ergonomisk åtkomst till medicinsk utrustning och nödvändig hårdvara.

Vi berättar gärna mer om hur GCX produkter tillsammans med vår stora erfarenhet av monteringslösningar för svensk sjukvård kan hjälpa er att skapa en ergonomisk och effektiv miljö för er personal.